L-Soft julkaisee LISTSERV Anti-Virus Station:in estämään virusten leviämisen sähköpostilistoilla

F-Secure Anti-Virus voi kattaa nyt jopa 130 miljoonaa postituslistatilausta



Tukholma, 27.5 2003 – L-Soft, alan käytetyimmän postituslistojen hallintaohjelmiston kehittäjä, laajentaa postituslistojen elintärkeää virussuojaa. Uusi tuote, LISTSERV Anti-Virus Station (AVS), mahdollistaa virussuojan kaikille LISTSERVin tukemille käyttöjärjestelmille. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että LISTSERV AVS tukee yhdeksää erilaista UNIX käyttöjärjestelmää, Linux:in ja Windows 2000/NT/XP:n lisäksi, jotka jo aikaisemmin ovat olleet L-Softin ja F-Securen yhteystyön tuloksena kehitetyn virussuojan piirissä.

"Virustorjunta on monien käyttäjien arvostama ominaisuus, joka on ollut LISTSERV asiakkaiden saatavilla F-Securen tukemilla alustoilla jo vuoden ajan. Se estää sähköpostivirusten leviämisen jopa kymmenille tuhansille ihmisille ja yrityksille erittäin tehokkaasti. Yritykset tietävät hyvin minkälaista tuhoa virusten nopea leviäminen voi saada aikaan. Virusonnettomuus voi luoda luottamuskriisejä, joita monen yrityksen on vaikea ratkaista," selvittää Outi Tuomaala, L-Softin varatoimitusjohtaja.

LISTSERV AVS asennetaan erilliselle Windows 2000/NT/XP tai Linux-palvelimelle. LISTSERV- palvelin lähettää kaikki postituslistaviestit LISTSERV AVS-palvelimelle, missä viestit tarkistetaan virusten varalta ennen kuin ne lähetetään takaisin LISTSERV-palvelimelle postituslistalle jakelua varten. Jos LISTSERV AVS löytää viruksen, sähköposti pysäytetään ja lähettäjä saa tiedon viruksesta. LISTSERV AVS toimii F-Secure Anti-Virus-ohjelman nopeiden ja automaattisten viruspäivitysten avulla. LISTSERV AVS:n tehoa testattiin L-Softin palvelimella, joka hoitaa yli 600 erilaista asiakaspostituslistaa. Ainoastaan huhtikuun 2003 aikana virustarkistuksen tuloksena pysäytettiin yli 900 sähköpostiviestiä, jotka muuten olisivat lähteneet 250 000 postituslistatilaukseen.

"Virukset ovat jo laaja ongelma eivätkä tule häviämään lähitulevaisuudessa," kertoo Mikko Hyppönen, F-Securen tutkimuspäällikkö. "Jopa monikansallisten yhtiöiden toiminnot voivat pysähtyä päiviksi nopeasti leviävän virushyökkäyksen johdosta. Kaikki tietokoneet porteista kannettaviin pitäisi suojata - ja suojaus pitäisi aina olla myös asennettu, mahdollistettu ja päivitetty. LISTSERV-ohjelmistoon yhdistetty F-Secure Anti-Virus lisää postituslistojen tietoturvaa."

Tietoturva internetissä on tärkeää myös saksalaiselle Fraunhofer-Instituuttille. Instituutin Medienkommunikation IMK-yksikkö hoitaa DFN:in (Das Deutsche Forschungsnetz)-yhdistyksen DFN-postituslistaprojektia. DFNin LISTSERV-postituslistat ovat olleet tieteen ja tutkimuksen ahkerassa käytössä jo vuodesta 1987.

"Arvostamme varmoja ja vakiintuneita ohjelmistoja kuten LISTSERV:iä," kertoo Christian Bonkowski, IMK:in Competence Center NetMedian projektijohtaja. "Turvallisuuteen kuuluu tietenkin suorituskykyinen virussuoja. L-Softin Anti-Virus Station on hyvä lisäys postituslistapalveluumme. Keskitetty virussuoja ei ainoastaan suojaa omaa palveluamme vaan koko internettiä. LISTSERV Anti-Virus Station:in ansiosta olemme estäneet viruksen tartuttaman viestien leviämisen 1,7 miljoonalle postituslistatilaukselle yhden kuukauden aikana," lisää Bonkowski.

L-Soft

L-Soft on sähköpostilistaratkaisuiden ja -palveluiden kehittämiseen erikoistunut yritys. Vuodesta 1994 L-Soft on ollut alansa edelläkävijä. L-Softin teknologia on räätälöity kaupalliseen käyttöön, ja se tarjoaa joustavia, luotettavia ja skaalautuvia ratkaisuja yrityksille ja yhteisöille. Päätuotetta LISTSERV®:iä käytetään uutiskirjeissä, keskustelulistoissa sekä yksilöidyissä sähköpostilähetyksissä. Asiakkaina ovat monet tunnetut yritykset ja organisaatiot, mm. AOL, FUNET, Suomen Arvopaperi Mediat, Swisscom, Tampereen yliopisto, Telefónica Sistemas, Viestintävirasto ja Wall Street Journal. Kaiken kaikkiaan L-Softin ratkaisuja käyttää maailmanlaajuisesti noin 2500 asiakasta.

F-Secure

F-Secure Oyj on johtava keskitetysti hallittavien tietoturvaratkaisujen toimittaja. F-Securen tuotevalikoima sisältää palkittuja virustentorjunta-, tiedosto- ja verkkosalaus-, sekä hajautettuja palomuurituotteita yritysten kaikille keskeisille laitealustoille, työasemista verkkolaitteisiin ja palvelimista langattomiin taskutietokoneisiin. Vuonna 1988 perustettu F-Secure on ollut Helsingin pörssin päälistalla marraskuusta 1999 lähtien. Yrityksen pääkonttori on Helsingissä ja Pohjois-Amerikan toimintojen pääkonttori San Josessa, Kaliforniassa. Yrityksellä on toimipisteet Saksassa, Ruotsissa, Japanissa ja Isossa-Britanniassa, sekä aluetoimistoja USA:ssa. F-Securen toimintaa tukee jälleenmyyjien ja jakelijoiden verkosto yli 90 maassa kaikkialla maailmassa. Yrityksen lisensiointi- ja jakelusopimusten ansiosta sen sovellukset on saatavilla johtavien langattomia laitteita valmistavien yritysten kuten Nokian ja HP:n tuotteisiin.






LISTSERV is a registered trademark licensed to L-Soft international, Inc.

See Guidelines for Proper Usage of the LISTSERV Trademark for more details.

All other trademarks, both marked and unmarked, are the property of their respective owners.


Menu