L-Softin ja F-Securen sopimus suojaa miljoonia sähköpostilaatikoita tietokoneviruksilta

Yhteistyö antaa virussuojan jopa 60 miljoonalle postituslistatilaukselle



Helsinki, 29.10.2001 – L-Soft, alan käytetyimmän postituslistojen hallintaohjelmiston kehittäjä, ja tietoturvaratkaisuja tarjoava F-Secure (HEX: FSC) ovat sopineet F-Securen Anti-Virus- tuotteen yhdistämisestä L-Softin LISTSERV®-tuotelinjaan. Sopimuksen myötä LISTSERV-ohjelmiston toiminnallisuus paranee, tehden tuotteesta ensimmäisen sähköpostituslistojen hallintaohjelmiston, joka tarjoaa postituslistojen tilaajille elintärkeän virussuojan.

LISTSERV-ohjelmistoon yhdistetty F-Secure Anti-Virus tarkistaa jokaisen postituslistojen kautta lähetetyn sähköpostiliitteen ja suojaa listoja haitallisilta tietokoneviruksilta. Mikäli sähköpostiviesti sisältää viruksen, LISTSERV estää kyseessä olevan viestin levittämisen. L-Soft tarjoaa tämän tietoturvapalvelun Windows 2000- ja Linux-asiakkailleen normaalin ylläpitosopimuksen osana ilman eri veloitusta.

Viime syyskuussa levinneen Nimdan kaltaiset virukset ovat hyödyntäneet sähköpostilistojen nopeutta ja yleisyyttä, minkä vuoksi ne ovat pystyneet leviämään kymmeniin tuhansiin kohteisiin muutamassa tunnissa.

"Halusimme suojata mahdollisimman suuren osan virustorjuntajärjestelmän tukemilla alustoilla toimivista 60 miljoonasta postituslistatilauksesta, joten päädyimme tarjoamaan virussuojaa ilmaiseksi. Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa kaikki budjetoimaton siirretään myöhemmin toteutettavaksi, mutta haluamme tämän ratkaisun otettavan käyttöön nopeasti. Haluamme virusten tekijöiden tietävän, etteivät he onnistu muuttamaan sähköpostin käyttämisen tapoja. Postituslistat ovat tehokas ja aikaa säästävä viestintäkeino", sanoi Eric Thomas, L-Softin toimitusjohtaja ja perustaja.

F-Secure Anti-Virus perustuu nopeisiin ja automaattisiin virustietokantapäivityksiin, mikä on suuri etu sähköpostivirusten torjunnassa. Lisäksi se on ainoa virustentorjuntaohjelmisto, jossa käytetään useita hakukoneita.

"Olemme ylpeitä siitä, että L-Soft on oivaltanut tuotteidemme tekniset edut ja että se haluaa käyttää tuotteitamme suurilukuisen käyttäjäkunnan tietoturvan takaamisessa. Lisäksi on ilo havaita, että tietoturva yhdistetään yhä useampiin sovelluksiin ja palvelutuotteisiin", sanoi F-Secure Oyj:n toimitusjohtaja Risto Siilasmaa.

"CGI on ollut viime kuukausina yhä huolestuneempi tietokonevirusten vaikutuksesta Bell Canadan postituslistoihin", totesi Bill Attia, joka toimii seniorikonsulttina Bell Canadan luottamassa konsulttiyhtiössä CGI Inc:ssä. "Olemme L-Softin edistyksellisen tuotelinjan pitkäaikaisia asiakkaita, ja olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että yhtiö lisää F-Securen virustorjuntaratkaisut tuotteisiinsa. Hyödynnämme mielihyvin tätä uutta teknologiaa markkinointikampanjoissamme."

LISTSERV, jonka lanseerauksesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 15 vuotta, oli ensimmäinen sähköpostituslistojen hallintaohjelmisto, ja se on yhä alansa käytetyin ohjelmisto. L-Softin ohjelmiston käyttäjät voivat luoda ja ylläpitää postituslistoja. LISTSERV-ohjelmistoa käytetään tätä nykyä yli 190 000 postituslistan ylläpitämisessä joka puolella maailmaa.

Lehdistökuva

Eric Thomas, L-Softin toimitusjohtaja, ja Tero Suomi, F-Securen Director of Strategic Partnerships, sopivat virustentorjuntayhteistyöstä.


L-Soft

L-Soft on sähköpostilistaratkaisuiden ja -palvelujen kehittämiseen erikoistunut yritys. Vuodesta 1994 L-Soft on ollut alansa edelläkävijä. L-Softin teknologia on räätälöity kaupalliseen käyttöön, tarjoten joustavia, luotettavia ja skaalautuvia ratkaisuja yrityksille ja yhteisöille. Päätuotetta LISTSERV®:iä käytetään uutiskirjeissä, keskustelulistoissa sekä yksilöidyissä sähköpostilähetyksissä. Asiakkaina ovat monet tunnetut yritykset ja organisaatiot, mm. AOL, British Airways, Deutsche Bank, FUNET ja Nokia. Kaiken kaikkiaan L-Softin ratkaisuja käyttää maailmanlaajuisesti noin 2500 asiakasta.

F-Secure Oyj

F-Secure Oyj on suomalainen yritys, joka toimittaa keskitetysti hallittavia tietoturvaratkaisuja. F-Securen tuotevalikoima sisältää palkittuja, keskitetysti hallittuja virustentorjunta-, tiedosto- ja verkkosalaus- sekä hajautettuja palomuurituotteita yritysten kaikille keskeisille laitealustoille työasemista, verkkolaitteisiin ja palvelimista langattomiin taskutietokoneisiin.

F-Securen tuotteet sopivat tietoturvan toimittamiseen myös automaattisena palveluna. Palvelu tarjoaa luotettavan, aina toimivan ja ajanmukaisen tietoturvan hajautetulle käyttäjäkunnalle. F-Securen tuotteet ja ratkaisut voidaan toimittaa asiakkaiden omien IT-osastojen tai palveluntarjoajien kautta. Ratkaisujen avulla turvakäytäntöpohjainen tietoturva ja tarvittavat hälytykset saadaan kaikkiin laitteisiin, joilla tietoa luodaan ja tallennetaan tai joilta tietoa haetaan. Vuonna 1988 perustettu F-Secure Oyj on noteerattu Helsingin pörssissä. Yhtiön pääkonttori on Helsingissä ja Pohjois-Amerikan yhteystoimisto San Josessa. Yhtiöllä on lisäksi toimistoja eri puolilla maailmaa.






LISTSERV is a registered trademark licensed to L-Soft international, Inc.

See Guidelines for Proper Usage of the LISTSERV Trademark for more details.

All other trademarks, both marked and unmarked, are the property of their respective owners.


Menu